Spletna stran BTC City za slepe in slabovidne
/ Registracija     Trenutno niste prijavljeni
Za uporabo seznama želja se morate prijaviti
OZNAKA

Lov na velikonočne pirhe

Kaj bi bila velika noč za otroke brez velikonočnega lova na prihe?

Ne glede na to, ali načrtujete majhen lov za svoje otroke, ali pa velik lov za 50 otrok, smo pripravili nekaj idej, da bo organizacija lažja.

 

Uporaba barv

Uporabite barvno starostno kodo. Določite modro barvo za starost dva do štiri, zeleno za stare štiri do šest in tako naprej. Tako boste lahko pisanice za najmlajše skrili na lažja mesta, za srednjo starostno skupino na srednje težka mesta in za najstarejše na najtežja mesta.

Uporaba črk

Na vsak prih napišite črko. Iz vseh jajc morajo otroci na koncu sestaviti besede. Otrok iz skupine, ki sestavi največ besed, dobi dodatno nagrado.

Evidenca

Ne pozabite zapisati, koliko jajc ste skrili. Ni ga hujšea kot vonj po gnilih jajcih na lep sončen dan!

Določite pravila

Še posebej, če boste organizirali lov na velikonočne pirhe zunaj, določite jasna pravila. Prostor, kjer so jajca skrita naj bo jasno določen, sicer bodo otroci tavali po gozdu za hišo in po nekaj urah razočarani ugotovili, da so pirhi predobro skriti.

Pripravite zemljevid

Za otroke pripravite zemljevid z namigi. Ne pozabite, da morajo imeti otroci iz različnih starostnih skupin različne zemljevide. Za najmlajše naj bodo namigi slikovni: na prvi zemljevid narišite kuhinjsko mizo, kjer jih bo pričakal naslednji namig in tako naprej

Uporabljajte plastična jajca

Če je le možno, uporabite plastična jajca, prihranili boste ogromno časa s pripravo… in seveda čiščenjem. Lahko pa jih boste ponovno uporabili naslednje leto.

Nagrade

Vsak otrok mora dobiti nagrado za sodelovanje, za zmagovalca v vsaki starostni skupini pa pripravite nekaj posebnega.

Zmagovalce določite po naključju – raje kot tistega, ki bo imel največ pirhov. V enega od pirhov skrijte listek z nagrado. 


Obiščite nas
Obiščite nas

Prijava

Za storitev se morate najprej prijaviti!

Če ste registrirani, vnesite svoj e-naslov in geslo. Če ste tukaj prvič, se najprej registrirajte.

Registracija

Splošni pogoji rabe osebnih podatkov

Ste pozabili svoje geslo?

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo