Spletna stran BTC City za slepe in slabovidne
/ Registracija     Trenutno niste prijavljeni
Za uporabo seznama želja se morate prijaviti
Dogodek

Impro liga ekshibicije

[Arhiv]
Termin: 27.05.2012, pričetek: 20:00
Dvorana Mercurius

SiTi Teater BTC (Ljubljana, Mercurius jug)
Logo

Majska ekshibicija: Crumbs + impro liga: Človek, ne jezi se!, 27.5. ob 20h

SiTi Teater BTC bosta v okviru Impro liga ekshibicij zopet obiskala svetovna improvizacijska mojstra. To sta Kanadčana Stephen Sim in Lee White, ki se bosta v okviru evropske turneje ustavila tudi v Ljubljani in skupaj z improligaši odigrala partijo družabnih iger. Na odru, seveda! Pet improvizatorjev se bo namreč spustilo v lov po igralni deski. Metali bodo kocke, polja, na katerih bodo pristali, pa bodo določala njihovo nalogo. Včasih bo potrebno narediti improviziran filmski prizor, včasih glasbeni, včasih bo pred njimi cela gora omejitev. Zmagal pa bo seveda tisti, ki bo imel največ poguma, sreče in podpore občinstva!

Impro liga je vseslovensko prvenstvo v gledališki improvizaciji, ki bo v jeseni 2011 začelo z že svojo 18. sezono. V njej se več kot 120 improvizatorjev z različnih koncev Slovenije združuje v ekipe, ki se nato merijo za naslov prvaka v športnem gledališču.

Ja, športnem! Impro liga je namreč mešanica gledališča in športnega spektakla, saj vsebuje tako gledališče prizore, karakterje, zaplete in dramske trikotnike, kot tudi navijače, sodnike in točkovanje. Na eni impro tekmi se tako med seboj pomerita dve improvizacijski ekipi, ki štejeta najmanj 5 članov in uprizarjata prizore, ki temeljijo na predlogih gledalcev. Občinstvo tako postane aktiven član predstave, saj improvizatorji nimajo v naprej pripravljenega teksta in zgodb, pač pa si s pomočjo gledalcev vse izmišljujejo sproti. Če bi tako radi videli, kako bi Vojna zvezd namesto kot sci-fi bila odigrana v mjuziklu, izvolite - predlagajte improvizatorjem in to bodo z veseljem odigrali. Občinstvo pa skupaj s sodniki določi tudi, katera ekipa je zmagovalka večera in tista, ki na koncu sezone zbere največ zmag, lahko častno v zrak dvigne veliki Impro liga pokal.

Impro liga ekshibicije v SiTi Teatru BTC pa bodo nekoliko manj tekmovalne narave, a zato toliko bolj spektakularne. Gre namreč za nove improvizirane predstave, ki jih družno ustvarjajo najboljši improvizatorji iz različnih improligaških ekip, k sodelovanju pa povabijo tudi umetnike z drugih področij, kot so znani slovenski glasbeniki, pisatelji, gledališki igralci, risarji, stand up komediantje in televizijske osebnosti. Skupaj bodo tako vsako zadnjo nedeljo v mesecu ob 20. uri v dvorani SiTi Teatra BTC pripravili nov zanimiv improvizacijski šov, ki bo morda celovečerna improvizirana predstava, morda glasbena improvizacijska predstava ali pa prijateljska tekma med najboljšimi slovenskimi in tujimi improvizatorji ter improvizacijsko tekmovanje fakultet Univerze v Ljubljani.

Spektakularno bo!

Termin: 27.05.2012, pričetek: 20:00
Dvorana Mercurius

Izdelki iz e-kataloga
Vsi izdelki
Ni primernih podatkov.

MOJ SEZNAM ŽELJA

Seznam želja omogoča shranjevanje in deljenje s prijatelji.
Za uporabo seznama želja morate biti prijavljeni. . Če še nimate uporabniškega profila se registrirajte.
  1. € 13,90

    Brisača GAIA 50x100

    Svilanit
Stran
Obiščite nas
Obiščite nas

Prijava

Za storitev se morate najprej prijaviti!

Če ste registrirani, vnesite svoj e-naslov in geslo. Če ste tukaj prvič, se najprej registrirajte.

Registracija

Splošni pogoji rabe osebnih podatkov

Ste pozabili svoje geslo?

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo