Spletna stran BTC City za slepe in slabovidne
/ Registracija     Trenutno niste prijavljeni
Za uporabo seznama želja se morate prijaviti
Članek

Pozitiven učinek češenj na zdravje

[Arhiv]

Objavljeno: 07.06.2012

Oznake:

Logo

Raziskave so pokazale, da uživanje češenj posebej priporočajo ljudem, ki imajo težave s srcem, prebolevajo rakasta obolenja,trpijo zaradi bolečin, imajo težave s kostmi.

Češnje so zelo dober izvor vitaminov. Vsebujejo vitamin C, B A, vendar je prisotnost antioksidantov še  bolj pomembna, vsebujejo bioflavonoide, antocijanin, melatonin in druge. Prav zaradi vsebovanosti teh je češnja tako zelo priporočljiva in naj bo zaželena.

Uživanje tega sadeža vpliva na izboljšanje mentalne  funkcije, pomagajo pri fizični in umski izčrpanosti. In nazadnje izboljšajo celo razpoloženje. Nekateri celo trdijo, da je 30 češenj celo učinkovitejših od aspirina, priporočajo ga celo pri bolečinah ki jih povzroča artritis.

Toda pozor: tudi peclji češenj so uporabni. Lahko jih posušimo in jih uporabljamo za čaj ob težavah pri mokrenju. Čaj iz pecljev namreč deluje odvajalno še posebej pri težavah zaradi ledvičnih kamnov. Za pripravo čaja potrebujemo manjšo pest posušenih pecljev, ki jih v litru vode kuhamo približno 2-3 minute. Odstavimo in čez 15 minut odcedimo. Čaj pijemo po požirkih.

Češnje  za  lepši videz

Češnje vsebujejo malo kalorij, ne vsebujejo maščob a vsebujejo veliko vode. Raziskovanja so pokazala, da povečan vnos vode v organizem povečuje energijo in upočasni staranje organizma. Vedno več ljudi uživa sadje z večjo vsebovanostjo vode kot pomoč pri uravnavanju telesne teže. Ker pa češnje vsebujejo tudi mnogo kalija, malo natrija,  uživanje teh  pomaga pri odvajanju vode iz organizma.

Češnje imajo zelo nizek glikemičen indeks

Češnje vsebujejo kombinacijo več antioksidantov, bogate so še z vlakninami, vitamini, minerali , brez maščob. Povprečno vsebuje ena češnja 4 kalorije oz. skodelica češenj približno 90 kalorij, kar je zelo primerno za osvežujoč sadni obrok.

Kam po češnje?

>> Tržnica BTC City

Logo
Logo

Izdelki iz e-kataloga
Vsi izdelki
Ni primernih podatkov.

MOJ SEZNAM ŽELJA

Seznam želja omogoča shranjevanje in deljenje s prijatelji.
Za uporabo seznama želja morate biti prijavljeni. . Če še nimate uporabniškega profila se registrirajte.
 1. (€ 69,91)
  € 44,04

  SOFIA 87112

  Alpina
Stran

  Obiščite nas
  Obiščite nas

  Prijava

  Za storitev se morate najprej prijaviti!

  Če ste registrirani, vnesite svoj e-naslov in geslo. Če ste tukaj prvič, se najprej registrirajte.

  Registracija

  Splošni pogoji rabe osebnih podatkov

  Ste pozabili svoje geslo?

  Pozabljeno geslo

  Nazaj na prijavo