Spletna stran BTC City za slepe in slabovidne
/ Registracija     Trenutno niste prijavljeni
Za uporabo seznama želja se morate prijaviti
Članek

Colonia: S trdim delom do uspeha

[Arhiv]

Objavljeno: 15.05.2012

Oznake:

Logo

19. maja ob 20. uri bo na glavnem prizorišču spomladanskega Festivala nakupov in zabave v BTC City Ljubljana nastopila skupina Colonia!

FNZ BTCT 12: Colonia

 • FNZ BTCT 12: Colonia
 • FNZ BTCT 12: Colonia
 • FNZ BTCT 12: Colonia
 • FNZ BTCT 12: Colonia
 • FNZ BTCT 12: Colonia

Hrvaška glasbena skupina Colonia je s svojim prepoznavnim plesnim zvokom in inovativnostjo tudi v Sloveniji našla in širok krog poslušalcev in jih osvojila. Ti bodo njihovemu koncertu lahko prisluhnili že ta vikend, ko bo skupina v okviru Festivala nakupov in zabave (FNZ) nastopila na odprtem prizorišču BTC Cityja.

>>Veliki koncert FNZ BTC 12: Colonia

Na vprašanja o glasbi in delu skupine Colonia je odgovarjal njen član in menedžer Tomislav Jelić - Kameny.

Že leta ste brez dvoma najbolj priljubljena hrvaška danceskupina. Kje dobivate ideje, ki številne poslušalce tako pri vas doma na Hrvaškem kot tudi v Sloveniji vedno znova presenetijo?

Člani skupine se že vrsto let radi šalimo, da smo edina plesnoglasbena skupina na Hrvaškem, zato se nas je oprijel tudi sloves najbolj popularne danceskupine. Smeh. Ideje izhajajo iz glasbe same, saj tudi sami radi poslušamo popularno plesno glasbo. Naš Boris (Djurdevič – op. avt.) ni samo talent, ampak že več kot šestnajst let izvrsten avtor pesmi. Všeč nam je, da smo prepoznavni, tako po ustvarjanju kot po stilu, ki se v zadnjih letih, razen produkcijskega in aranžerskega dela, resnično ni spremenil. Ostajamo zvesti svoji začrtani glasbeni poti.

Na odru delujete profesionalno in usklajeno; ste tako složni tudi v zasebnem življenju?

Pravi in iskreni prijatelji smo in zaradi tega v dobrem in slabem vedno izgledamo tako sijoče. V letih obstoja smo prijateljske niti prepletli tudi na poslovnem področju ter se umetniško še bolj utrdili. Verjamemo, da je treba v skupini biti složen in natančno vedeti, kaj želimo doseči. Da ne bi prihajalo do nesoglasij med člani skupine, je treba vsako težavo urediti z iskrenim pogovorom. V skupini imamo delo razdeljeno, vemo, kaj kdo opravlja, in delo mora potekati kot švicarska ura in brez izgovorov. Smeh.

Pevka Indira je na veliko navdušenje moške populacije spremenila videz in postala izzivalna in privlačna. Kako moški del skupine gleda na lepotico, ki je na odru prava in neustavljiva energetska »bomba«?

Odlično vprašanje zahteva popoln in iskren odgovor. Res je, Indira obvladuje oder »v nulo«. Pri nas bi temu rekli – stara kokoš, dobra juha. Smeh. Indira je resnično vedno nasmejana in polna energije, tako na sceni kot tudi zasebno. Ker svoj nastop, v katerem ima ples vidno vlogo, vedno profesionalno opravi, je odlično ogledalo skupine Colonia.

Člani skupine ste vedno videti zelo atraktivni, oblečeni po zadnjih modnih standardih. Kdo skrbi za videz skupine in v katerih oblačilih se najbolje počutite – službeno na odru in zasebno?

Trudimo se, da smo na tekočem z zadnjimi modnimi trendi. Pri moškem delu skupine je delo enostavno, saj ne kompliciramo. Indira pa ima svojega osebnega stilista, prijatelja Marka Grubniča. Ta svoje delo vedno opravi vrhunsko, saj vedno najde odlično povezavo med pevko in nami. Marko je bil v zadnjih šestih letih tudi stilist pri naših videospotih in zadnjih treh albumih. Za grafično podobo naših zgoščenk je od samega začetka odgovoren Igor Kelcec, ki je tudi uradni fotograf skupine.

V Sloveniji, kjer pogosto nastopate, ste zelo priljubljeni. Kateri slovenski nastop vam je najbolj ostal v spominu in kako ocenjujete slovensko občinstvo?

Ne želimo izpostaviti prav nobenega koncerta, vsak izmed njih – tako pri nas, na Hrvaškem, kot v različnih krajih Slovenije, kjer nas vedno znova navdušeno sprejmete – je bil nekaj posebnega. Radi imamo koncerte na odprtem, kakršen bo tudi ta v ljubljanskem BTC Cityju. Lepo je, da se bo koncert začel prej, kot je v navadi, saj si nas bodo lahko ogledale vse generacije, predvsem številni mladi, ki imajo radi našo glasbo. V diskoklubih so naši nastopi namreč precej pozno. Lepo je videti, da je vzdušje občinstva čez dan ali zvečer popolnoma noro in vedno plesno obarvano. Smeh.

Bi med množico svojih studijskih albumov lahko izpostavili tistega, ki vam je najbolj pri srcu? Ima katera od vaših pesmi poseben pomen za skupino?

Težko se je odločiti, kateri album nam je najbolj pri srcu, saj smo zaljubljeni v glasbo in je za nas zato vsaka zgoščenka ovita v svojo zgodbo. Če smo iskreni, je naša vizija zelo jasna – delati, delati in zabavati kar največji krog ljudi. To je temeljna misel naše skupine. Smeh.

Znova prihajate v BTC City, kjer ste pred leti na FNZ že nastopili. Vas pot zanese v BTC tudi takrat, ko ne nastopate?

Res je, nastopili smo že v BTC Cityju in bilo je čudovito in nepozabno. Vsekakor nakupovalno središče radi obiščemo tudi s svojimi družinami in s svojimi otroki od jutra do večera nakupujemo najrazličnejše stvari. Ker je izbor trgovin za vse generacije res odličen, vedno najdemo kaj zase in za svoje prijatelje.

Vaši oboževalci lahko v poletnih mesecih pričakujejo nov studijski album. Nam lahko razkrijete kakšno skrivnost iz albuma?

Res je, svoj enajsti album pripravljamo s polno paro. Imamo svoj snemalni studio, zato lahko delamo umirjeno, brez nesoglasij, vsako pesem lahko izpilimo do potankosti in se vnaprej dogovorimo, kdaj je čas, da za zaprtimi studijskimi vrati delamo kot nori brez prestanka. Smeh.

Kje boste člani skupine preživeli letošnje vroče poletne dni?

Poleti ni časa za oddih. Zavedamo se, da si ne moremo dovoliti počitnic, na katerih ne bi pustili svoje glasbene sledi – v ospredju so zato številni koncerti, tako na Hrvaškem kot v tujini. Če sem iskren, moram priznati, da si vzamemo tudi prost dan ali dva, a časi so taki, da ne smemo lenariti ali spati. Letošnje poletje bo zato zelo delavno, saj bo promociji novega albuma sledila še turneja. Moramo delati, saj nas bodo rešili le delo, jasni cilji in vizija prihodnosti.

 

Avtor: Alojz Petrovčič

FNZ BTCT 12: Veliki koncert Colonia

Logo

Izdelki iz e-kataloga
Vsi izdelki
Ni primernih podatkov.

MOJ SEZNAM ŽELJA

Seznam želja omogoča shranjevanje in deljenje s prijatelji.
Za uporabo seznama želja morate biti prijavljeni. . Če še nimate uporabniškega profila se registrirajte.
 1. € 105,00

  Verižica GUESS UBN21563

  Slowatch
 2. € 1,19

  PERFORIRANI TRAK ASADA 15X1X2000 FI 6.5 (1KOS)

  Merkur, trgovski center
Stran

  Obiščite nas
  Obiščite nas

  Prijava

  Za storitev se morate najprej prijaviti!

  Če ste registrirani, vnesite svoj e-naslov in geslo. Če ste tukaj prvič, se najprej registrirajte.

  Registracija

  Splošni pogoji rabe osebnih podatkov

  Ste pozabili svoje geslo?

  Pozabljeno geslo

  Nazaj na prijavo