Spletna stran BTC City za slepe in slabovidne
/ Registracija     Trenutno niste prijavljeni
Za uporabo seznama želja se morate prijaviti
Članek

Veličastne prednosti bombaža pred umetnimi vlakni

[Arhiv]

Objavljeno: 11.05.2012

Vitapur (Ljubljana, Dvorana A osrednji del)

Logo

Ste se kdaj vprašali, od kod izvira bombaž, naravni material, ki ga po navadi najraje oblečemo oz. na katerem zelo radi spimo? Kaj moramo vedeti, ko prenavljamo spalnico?

Prednosti bombaža pred umetnimi vlakni

 • Posteljnina Emma
 • Odejica Florence
 • Odejica Florence

Velja prepričanje, da je bombaž prispel v Evropo v 4. stoletju pred našim štetjem, prinesel pa naj bi ga bil Aleksander Veliki. Arheologi so med indijskimi ruševinami našli bombažno tkanino, katere starost so ocenili na 2500 let.

Čeprav kraljevski status pripisujejo predvsem svili, si tudi bombaž zasluži naziv veličanstvo. Življenja brez bombaža si skorajda ni mogoče zamisliti, saj se z njim srečujemo skoraj na vsakem koraku. Vsekakor gre za najbolj razširjeno vlakno, ki ga zlepa ne bo zamenjalo nobeno drugo.

Zakaj bi izbrali bombaž in ne umetnega vlakna?

Bombaž odlikujejo številne lastnosti, ki ga postavljajo pred druga vlakna. Ne gre le za prijeten občutek pri nošenju, bombaž je izjemno nezahteven tudi za vzdrževanje. Ker odlično vpija vlago, je nadvse primeren za spodnje perilo in lahna poletna oblačila. Ob uporabi bombažnih nogavic se od stopal ne bo širil neprijeten vonj, bombažna posteljnina omogoča prijeten spanec, ...

Bombaž ima izjemno sposobnost vpijanja vlage, saj pri 95-odstotni zračni vlagi sprejme kar 27 % vlage. Odlikuje ga tudi preprosto vzdrževanje: večino izdelkov iz bombaža lahko peremo v pralnem stroju pri 90 stopinjah Celzija. Izjema pri tem so samo obarvani izdelki, za katere pranje pri tako visokih temperaturah ni ravno priporočljivo. Obarvane bombažne tkanine peremo pri temperaturah od 40 do 60 stopinj Celzija. Oblačila iz bombaža so prijetna na otip, hladna in zračna.

Bodite pozorni na kakovost bombaža

Ne dovolite, da vas zavede cena; ceneni izdelki so narejeni iz slabega bombaža in vam ne bodo dolgo služili. Najprej bodo zbledeli, nato bodo postajali vse tanjši in se prav kmalu strgali. Za takšne izdelke je značilno, da je za barvo usodno že eno samo sušenje na soncu!

Izplača se vam izbrati kakovostno posteljnino iz 100% bombaža, saj bo vaš spanec prijetnejši, razen tega pa boste z videzom takšne posteljnine tudi po daljšem času in pogostih pranjih še vedno zadovoljni. Priporočamo vam bombažno posteljnino Emma, ki bo vašo spalnico požlahtnila z novimi pomladnimi odtenki. Kljub prvim toplim sončnim žarkom prihajajoče pomladi so noči lahko še vedno precej hladne. Svetujemo vam, da se odenete s toplo odejico Florence iz 100% bombaža, ki  diha z vašo kožo.  

Izdelki iz e-kataloga
Vsi izdelki
Ni primernih podatkov.

MOJ SEZNAM ŽELJA

Seznam želja omogoča shranjevanje in deljenje s prijatelji.
Za uporabo seznama želja morate biti prijavljeni. . Če še nimate uporabniškega profila se registrirajte.
 1. € 43,00

  Tajska masaža, 50 minut

  Atlantis, vodno mesto
 2. € 37,00

  Shirodharta (masaža glave), 30 minut

  Atlantis, vodno mesto
 3. € 172,00

  Pametna tehtnica Index

  Garmin trgovina
Stran

  Obiščite nas
  Obiščite nas

  Prijava

  Za storitev se morate najprej prijaviti!

  Če ste registrirani, vnesite svoj e-naslov in geslo. Če ste tukaj prvič, se najprej registrirajte.

  Registracija

  Splošni pogoji rabe osebnih podatkov

  Ste pozabili svoje geslo?

  Pozabljeno geslo

  Nazaj na prijavo