Spletna stran BTC City za slepe in slabovidne
/ Registracija     Trenutno niste prijavljeni
Za uporabo seznama želja se morate prijaviti
Članek

Zakaj na suhem, če lahko v vodi - vodna aerobika

[Arhiv]

Objavljeno: 29.02.2012

Atlantis, vodno mesto (Ljubljana, Vodno mesto Atlantis)

Logo

Ste kdaj med izvajanjem vaj na blazini ali na enem od orodij fitnes centra pomislili, kako prijeten bi bil takrat pljusk vode?

Ste kdaj med napornim izvajanjem vaj na domači telovadni blazini ali na enem od orodij fitnes centra pomislili, kako prijeten bi bil takrat pljusk vode ali kako preprosto in seveda lažje bi bilo izvajanje posameznih vaj v vodi, kjer so že po zakonih fizike vse stvari lažje? Podobno kot vi razmišljajo tudi v Vodnem mestu Atlantis, zato vsak dan organizirajo vodeno vodno vadbo, pri kateri so vaje s telovadne blazine prilagojene zakonitostim vode.

Vodna aerobika

Eno od vodenih vadb v Atlantisu so zato poimenovali kar vodna aerobika, saj so vaje v vodi, tako kot tiste na suhem, namenjene krepitvi mišic vsega telesa, izboljšanju delovanja srca, ožilja in dihal, izboljšanju telesne drže, zmanjševanju bolečin v sklepih, razvijanju ravnotežja in koordinacije, povečanju vzdržljivosti, odpravljanju stresa in napetosti ter ohranjanju lepega, vitalnega telesa.

Vodna aerobika je sestavljena iz uvodnega dela, ki je namenjen ogrevanju telesa, aerobnega in krepilnega dela ter sklepnega dela, ki zajema sproščanje in raztezanje. Z vajami v vodi vadimo razbremenitev. Teža telesa, potopljenega v vodo do višine prsi, je namreč kar za 85 odstotkov manjša od običajne, zato vadba v vodi ne obremenjuje sklepov in vezi. Z gibi v vodi premagujemo silo upora, s čimer učinkovito krepimo mišice, izognemo pa se tudi pregretosti telesa. Voda nudi rahlo masažo, kar povečuje pretok krvi in daje občutek sproščenosti.

Vodna aerobika ima številne pozitivne učinke in je zato primerna za vse, ne glede na starost, predhodno poznavanje vaj, izkušnje, treniranost in znanje plavanja. Primerna je tudi za ljudi s povečano telesno težo, ker sila vzgona v vodi odvzame določen del telesne teže in s tem olajša gibanje.

Anaerobna vadba in »kombinirana« vadba

Vodena vodna vadba v Vodnem mestu Atlantis zajema več zvrsti vadbe, ob aerobni tudi anaerobno. Tudi ta sledi gibalnim zakonitostim gibanja v vodi, vendar je namenjena predvsem krepitvi posameznih delov telesa in povečevanju vzdržljivosti v moči. Podobna je fitnes vadbi, le da je prenesena v vodo. Upor vode in hitrost gibanja določata obremenitev mišic, dodatno pa mišice lahko obremenimo z dodajanjem najrazličnejših, namensko izbranih vadbenih pripomočkov. Obiskovalci lahko izbirate med krepilno vadbo za trup in roke ter krepilno vadbo za trup in noge.

Okrepimo in vzdržimo je nekoliko daljša vadbena enota (do 100 minut),  kombinacija aerobne in anaerobne vadbe, zajema pa celotno telo. Pri tej visoko intenzivnostni vadbi, ki je kombinacija moči in vzdržljivosti, se vse vaje izvajajo iz predhodnega konstantnega gibanja.

Termini

 • Okrepimo in vzdržimo: ponedeljek od 19.00 do 20.30
 • Trup in roke: torek od 19.00 do 20.00
 • Vodna aerobika: sreda in petek od 19.00 do 20.30
 • Trup in noge: četrtek od 19.00 do 20.30

Izdelki iz e-kataloga
Vsi izdelki
Ni primernih podatkov.

MOJ SEZNAM ŽELJA

Seznam želja omogoča shranjevanje in deljenje s prijatelji.
Za uporabo seznama želja morate biti prijavljeni. . Če še nimate uporabniškega profila se registrirajte.
 1. € 69,00

  Verižica GUESS UBN21524

  Slowatch
Stran

  Obiščite nas
  Obiščite nas

  Prijava

  Za storitev se morate najprej prijaviti!

  Če ste registrirani, vnesite svoj e-naslov in geslo. Če ste tukaj prvič, se najprej registrirajte.

  Registracija

  Splošni pogoji rabe osebnih podatkov

  Ste pozabili svoje geslo?

  Pozabljeno geslo

  Nazaj na prijavo