Spletna stran BTC City za slepe in slabovidne
/ Registracija     Trenutno niste prijavljeni
Za uporabo seznama želja se morate prijaviti
Članek

1x-nih 10 let SiTi Teatra BTC

[Arhiv]

Objavljeno: 03.10.2018

SiTi Teater BTC (Ljubljana, Mercurius jug)

Logo

Pred desetimi leti je na temeljih nekdanjega Teatra Komedija zrasel SiTi Teater BTC.

1x-nih 10 let SiTi Teatra BTC

 • 1x-nih 10 let SiTi Teatra BTC
 • 1x-nih 10 let SiTi Teatra BTC
 • 1x-nih 10 let SiTi Teatra BTC

Pred desetimi leti je na temeljih nekdanjega Teatra Komedija, ki je pod umetniškim vodstvom igralke Polone Vetrih svoj prostor našel na obrobju ljubljanskega BTC Cityja, zrasel SiTi Teater BTC. Gledališče je pod novim vodstvom Uroša Fürsta in Ane Kajzer kmalu postalo zelo priljubljeno predvsem med ljubitelji kakovostnih gledaliških komedij, nato pa še med obiskovalci koncertov, predstav za otroke, stand-up večerov in »impro« predstav. Ob desetletnici delovanja se lahko pohvali s sedemnajstimi lastnimi gledališkimi produkcijami in koprodukcijami, med katerimi so uspešnice Fotr, Star fotr, TAK SI, Moja dežela, Mame, Divjak, Še vedno mame, Brade in najnovejša Čakalnica, ter s številnimi gostujočimi uspešnicami, kot so Jamski človek, Čefurji raus!, Od tišine do glasbe, Pijem, ker sem pač žejna, Boksarsko srce, Cucki itd. Z več kot 1.700 izvedenimi dogodki na domačem odru in 1.100 gostovanji po vsej Sloveniji in tudi v tujini je SiTi Teater BTC postal zaupanja vredna blagovna znamka, ki ima mesto med vodilnimi na svojem področju.

Deseti jubilej bo SiTi Teater BTC obeležil s slavnostnim koncertom 1x-nih 10, na katerem bodo 6. in 7. oktobra ob Big Bandu RTV Slovenija pod vodstvom Patrika Grebla kot gostje nastopili priljubljeni izvajalci, ki sta jim domača tako glasbeni izraz kot SiTijev oder. Lado Bizovičar, Janez Bončina - Benč, Uroš Fürst, Janez Hočevar - Rifle, Aleksandra Ilijevski, Jure Ivanušič, Jose, Romana Krajnčan, Uroš Kuzman, Vesna Pernarčič, Klemen Slakonja, Anja Strajnar, Polona Vetrih, Vesna Zornik in Mia Žnidarič so zagotovo imena, ki obljubljajo ekskluziven in zabaven glasbeni večer, ki ga ne gre zamuditi.

Pester in raznolik izbor nastopajočih na jubilejnem dogodku jasno nakazuje široko programsko usmerjenost gledališča, ki se trudi zadovoljiti različne publike. V oktobru napovedujejo premiero monokomedije Profesor Kuzman mlajši odličnega komika Uroša Kuzmana, pred koncem leta pa še novo glasbeno komedijo Lada Bizovičarja in Jureta Karasa z naslovom Predstava za vse priložnosti. Na oder se vračajo Čakalnica, Brade, Mame, Še vedno mame, Fotr, Jamski človek, TAK SI in druge uspešnice preteklih sezon. Stalnica programa ostajajo Sobotni dopoldnevi za najmlajše, improvizatorske predstave in vsako leta širša ponudba koncertov. V okviru koncertnega cikla SiTi za dobro musko, ki bo v letošnji sezoni v celoti akustičen, lahko že napovemo Siddharto, Rudija Bučarja in Hamota, Neisho, Neomi, Adija Smolarja in zasedbo Slon in sadež, v ciklu Big band@SiTi bodo kot gostje Big banda RTV Slovenija nastopili Ana Bezjak, Vox Arsana z Nino Strnad, Elevators, Trije tenorji in Mia Žnidarič, med izvencikelskimi večeri pa so na program že uvrščeni promocijski koncerti zasedb Generator in Slo-blues. Glede na statistiko preteklih sezon si upamo napovedati še več izvencikelskih koncertov, saj priljubljenost SiTi Teatra BTC kot koncertnega prizorišča očitno narašča.

SiTi Teater BTC se lahko pohvali tudi z mednarodnimi gostovanji priznanih ustvarjalcev z različnih koncev sveta. Prvo se je zgodilo že konec septembra, ko je razprodano dvorano SiTi Teatra BTC navdušila zvezda škotske stand-up komedije, Daniel Sloss. Oktobra je na programu srbska komedija Indigo, spomladi se v Ljubljano vrača avstralski tandem The Umbilical Brothers, še posebej pa so v SiTi Teatru BTC veseli ponovnega sodelovanja s priznanim beograjskim gledališčem Atelje 212.


Izdelki iz e-kataloga
Vsi izdelki
Ni primernih podatkov.

MOJ SEZNAM ŽELJA

Seznam želja omogoča shranjevanje in deljenje s prijatelji.
Za uporabo seznama želja morate biti prijavljeni. . Če še nimate uporabniškega profila se registrirajte.
 1. € 65,00

  Masaža z vročimi vulkanskimi kamni, 90 minut

  Atlantis, vodno mesto
 2. (€ 129,91)
  € 103,93

  PRIMA MID 690Z2

  Alpina
Stran

  Obiščite nas
  Obiščite nas

  Prijava

  Za storitev se morate najprej prijaviti!

  Če ste registrirani, vnesite svoj e-naslov in geslo. Če ste tukaj prvič, se najprej registrirajte.

  Registracija

  Splošni pogoji rabe osebnih podatkov

  Ste pozabili svoje geslo?

  Pozabljeno geslo

  Nazaj na prijavo