Spletna stran BTC City za slepe in slabovidne
/ Registracija     Trenutno niste prijavljeni
Za uporabo seznama želja se morate prijaviti
Članek

SiTi Teater BTC – tudi koncertno prizorišče

[Arhiv]

Objavljeno: 13.04.2017

SiTi Teater BTC (Ljubljana, Mercurius jug)

Logo

SiTi Teater BTC je v zadnjih petih letih postal priljubljeno in uveljavljeno prizorišče za domače glasbene izvajalce – Do konca sezone še pet koncertov

Dvorana SiTi Teatra BTC, ki je v prvi vrsti namenjena gledališkim uprizoritvam, se vse bolj uveljavlja tudi kot koncertno prizorišče. Najbolj prepoznaven je cikel koncertov SiTi za dobro musko, velika pridobitev za koncertno dejavnost pa je nov cikel koncertov z Big Bandom RTV Slovenija BigBand@SiTi, ki je pokazal, da gledalci oziroma poslušalci cenijo tudi vrhunske jazz izvajalce.

V dobrih štirih letih se je v SiTi Teatru BTC predstavilo že čez 40 žanrsko raznolikih glasbenih zasedb. Nastopili so uveljavljeni in priznani glasbeniki (npr. Vlado Kreslin, Mia Žnidarič, Katalena, Neca Falk, Severa Gjurin, Silence in Bossa de Novo), mnogi med njimi so predstavili nove albume ali nove, enkratne projekte (npr. Dan D, Tabu, Hamo & T2L, Murat & Jose, Pliš, Patetico in Nina Strnad). Nekateri so se po daljšem času vrnili na ljubljanski oder (npr. Mladi levi, Avtomobili, Papir in Ana Pupedan), prišli so tudi mednarodni gosti (npr. Soul Activation in Rambo Amadeus), uspešno so se predstavile nekatere do tedaj sveže zasedbe (npr. Bilbi, Čedahuči in Moonlight Sky), z Big Bandom RTV Slovenija pa so se predstavili še mnogi drugi solisti (npr. Marko Hatlak, Janez Bončina Benč, Alenka Godec, Ana Soklič, Jadranka Juras, Klemen Klemen idr.).

S promocijo glasbenih dogodkov se je medijska prepoznavnost SiTi Teatra BTC okrepila. Njegovo dvorano, ki šteje 250 sedežev, odlikujejo enkratni tehnični pogoji, med drugim vrhunsko ozvočenje in obnovljen svetlobni park, kar obiskovalcem zagotavlja intimno vzdušje in jim omogoča popolno predajanje glasbi.

Do konca sezone bo na programu še pet koncertov

V drugi polovici aprila ne gre zamuditi koncerta BigBand@SiTi s priznanim pevcem popa in soula mlajše generacije ter hrvaškim predstavnikom na letošnji Evroviziji Jacquesom Houdekom, znanim tudi kot »The Voice«. Obeta se nepozaben večer skladb iz zakladnice popa in soula z neverjetno odrsko energijo solista in orkestra, ki bo igral pod taktirko Tadeja Tomšiča.

Po uspešnem januarskem nastopu Svetlana Makarovič z gosti v maju pripravlja še en koncert: v prvem delu boste slišali balade, v drugem pa šansone. Nekatere bo zapela Svetlana Makarovič sama, druge pa bodo izvedli gostje, med katerimi so igralka Janja Majzelj, pesnik in gledališčnik Andrej Rozman Roza, glasbenik in imitator Tilen Artač, Marlenna idr.

V maju se na oder kot glasbenika vračata tudi Romana Krajnčan in Jure Ivanušič, umetnika, ki ju povezuje očarljiv nastop, poln življenja, spontanosti, iskrenosti in žlahtnega humorja.

Na zadnjem koncertnem večeru abonmaja BigBand@SiTi se bo mlada jazz zasedba Artbeaters, ki je požela veliko strokovnih in javnih pohval, predstavila z avtorskim večerom, na katerem bodo predstavili skladbe s svojega zadnjega albuma Life Compass On!

Ob koncu sezone bo svoj novi album predstavila tudi zasedba TOSCA BEAT, ki združuje modernejšo glasbo, urbane trende in elektronske ritme s klasičnim pristopom in opernim petjem. Trije izjemni ženski vokali s sodelujočimi klasiki in mojstrom »beata« JAMirkom na glasbene odre prinašajo svež veter.

Z vse večjo obiskanostjo koncertov v SiTi Teatru je predstavitev vrhunskih glasbenikov v intimnem ambientu gledališke dvorane hkrati priložnost za promocijo in spodbuda za prihodnje projekte, BTC City pa z dvorano pridobiva koncertno prizorišče, ki z ekskluzivnim programom najširšega razpona zvočnih slogov poskrbi za vse glasbene navdušence.

Koncerti do poletja

 • 21. 4. ob 20.00: BigBand@SiTi: Jacques Houdek in Big Band RTV Slovenija
 • 9. 5. ob 20.30: Kdor gleda ljudi skozi mačje oči: Svetlana Makarovič z gosti
 • 11. 5. ob 20.30: SiTi za dobro musko: Romana Krajnčan kvartet in Jure Ivanušič
 • 26. 5. ob 20.30: BigBand@SiTi: Artbeaters in Big Band RTV Slovenija
 • 1. 6. ob 20.30: TOSCA BEAT

Izdelki iz e-kataloga
Vsi izdelki
Ni primernih podatkov.

MOJ SEZNAM ŽELJA

Seznam želja omogoča shranjevanje in deljenje s prijatelji.
Za uporabo seznama želja morate biti prijavljeni. . Če še nimate uporabniškega profila se registrirajte.
 1. € 48,00

  Azijska masaža za nosečnice, 50 minut

  Atlantis, vodno mesto
 2. € 45,00

  Uhani SKAGEN SKJ0334040

  Slowatch
Stran

  Obiščite nas
  Obiščite nas

  Prijava

  Za storitev se morate najprej prijaviti!

  Če ste registrirani, vnesite svoj e-naslov in geslo. Če ste tukaj prvič, se najprej registrirajte.

  Registracija

  Splošni pogoji rabe osebnih podatkov

  Ste pozabili svoje geslo?

  Pozabljeno geslo

  Nazaj na prijavo