Spletna stran BTC City za slepe in slabovidne
/ Registracija     Trenutno niste prijavljeni
Za uporabo seznama želja se morate prijaviti
Članek

Tržnica BTC City: Mleko integrirane pridelave iz Kmetije Jamšek

[Arhiv]

Objavljeno: 05.04.2012

Oznake:

Mlekomat Non Stop (Ljubljana, Tržnica jug)

Logo

Mleko Kmetije Jamšek izhaja iz integrirane predelave, kar pomeni, da gre za naravi prijazen način kmetovanja, ki izhaja iz razumevanja naravnih procesov in kroženja snovi v naravi.

Kmetija Jamšek uporablja mlekomate italijanskega proizvajalca Fiordilatte, ki sodijo med najbolj kakovostne na trgu. Mleko iz mlekomata ni ne homogenizirano in ne pasterizirano, zato v njem ostajajo dragoceni vitamini, beljakovine, minerali in vitalni encimi. Mleko Kmetije Jamšek ima okrog 4,0 % mlečne maščobe in 3,4 % mlečnih beljakovin.

Prednost mlekomatov kmetije Jamšek so kakovostno mleko, saj so na območju Ljubljane edina kmetija, ki prodaja mleko iz integrirane pridelave, ter veliko parkirišče ob mlekomatu v ljubljanskem BTC Cityju.

Čistoča in nadzor kvalitete

Po vsakem  iztočenemu litru  mleka  se točilnica avtomatsko razkuži s paro. Vse dele v sistemu mlekomata, ki pridejo v stik z mlekom – cisterna ali cevka, po kateri priteka mleko iz cisterne do točilnega mesta, dnevno zamenjujejo in čistijo. Temperatura komore, v kateri je cisterna z mlekom, vzdržuje temperaturo 4°C. Nadzor nad mlekomatom je vzpostavljen s pomočjo GSM sistema, ki prek kratkih sporočil sporoča stanje in temperaturo mleka.  Tako mlekomat mleka, ki je starejši od 24 ur, ne natoči, prav tako prekine delovanje v primeru izpada električnega toka ali dviga temperature mleka. Poleg kmetijske in veterinarske inšpekcije, sedaj njihovo mleko kontrolira tudi zdravstvena inšpekcija, ki jemlje vzorce mleka nenapovedano tudi iz mlekomata.

Kaj je integirana pridelava?

Mleko Kmetije Jamšek izhaja iz integrirane predelave, kar pomeni, da gre za naravi prijazen način kmetovanja, ki izhaja iz razumevanja naravnih procesov in kroženja snovi v naravi. Integrirana predelava zagotavlja sklenjeno kroženje hranil in ravnovesje v sistemu tla-rastline-živali-človek. Je sonaravna oblika kmetovanja, kjer je uporaba gensko spremenjenih organizmov prepovedana. Z integrirano pridelavo se ohranja rodovitnost tal, ščiti se naravne življenjske vire (zemlja, voda, zrak), pridelava hrane je zdrava in kakovostna. Od tradicionalnega kmetovanja se integrirana predelava loči po tem, da so vsi procesi pod strogim nadzorom, kar daje potrošnikom zagotovilo, da proizvodi ustrezajo višjim standardom kakovosti.

Postavitev mlekomata sodi v okvir okoljsko ozaveščenega in odgovornega delovanja družbe BTC d.d.. Tako znotraj celotnega BTC Cityja poseben poudarek namenjamo ravnanju z odpadki, embalažo, skrbi za čisto vodo in zrak ter učinkoviti rabi energije, s čimer v BTC zagotavljajo kakovostno in varno okolje ter dobro počutje svojim obiskovalcem.

Logo

Izdelki iz e-kataloga
Vsi izdelki
Ni primernih podatkov.

MOJ SEZNAM ŽELJA

Seznam želja omogoča shranjevanje in deljenje s prijatelji.
Za uporabo seznama želja morate biti prijavljeni. . Če še nimate uporabniškega profila se registrirajte.
 1. € 36,90

  Brisača GAIA 100x150

  Svilanit
 2. € 79,00

  Uhan SWAROVSKI 5008697

  Slowatch
Stran

  Obiščite nas
  Obiščite nas

  Prijava

  Za storitev se morate najprej prijaviti!

  Če ste registrirani, vnesite svoj e-naslov in geslo. Če ste tukaj prvič, se najprej registrirajte.

  Registracija

  Splošni pogoji rabe osebnih podatkov

  Ste pozabili svoje geslo?

  Pozabljeno geslo

  Nazaj na prijavo